Internal Alterations to
White Rose House, Doncaster

Quality Built In

Internal Alterations to White Rose House, Ten Pound Walk, Doncaster

The project consisted of internal alterations including the dismantling of stud walls, the construction of new stud walls, flooring, suspended ceilings, sanitary ware, new kitchen and electrical alterations.

Challenges

During refurbishments, the facility was required to be operational due to the first floor continuing to stay in operation. To achieve this, we erected secure routes for NHS staff foot traffic. Noise restrictions were also a concern due to office staff working directly above the work area, therefore close communications were kept between the staff and site team to ensure disruption was kept to a minimum.

It became evident that within the main area of work, existing services spaces within ceiling voids had become saturated due to the needs of the previous tenants and what appeared to be an “install quickly with least possible disruption”. This resulted in redundant services left in place and new services added where and however possible. Giving the ceiling void a feel of “spaghetti junction.” To resolve this and free up space, all cables had to be unpicked and removed without disrupting the 1st floor services. All before the new future proof services could be installed for prospective tenants.

Project Details

DATE

June 1, 2022

CLIENT

NHS Property Services Ltd

ARCHITECT

Gleeds Advisory Ltd

VALUE

£230k

PROJECT TYPE

Project Gallery

OFFICE SPACE - WHITE ROSE HOUSE- 1

Contact Us Today